Historie

Beaujean, meer dan 100 jaar full service

Het familiebedrijf Beaujean bestaat al meer dan 100 jaar. Oorspronkelijk (1905) was het een eiergroothandel, eigendom van de grootvader van Harrie Beaujean, Joseph Beaujean die zijn producten vooral naar Duitsland exporteerde. Het bedrijf was destijds al gevestigd in Heerlerheide. Joseph Beaujean overleed op jonge leeftijd, een gezin met kinderen achterlatend. Na het overlijden zette de nog jonge Hein Beaujean het bedrijf samen met zijn moeder voort. Vanuit de eiergroothandel is in 1944 het transport- en grondverzetbedrijf H.J. Beaujean BV ontstaan.

Na het overlijden van Hein Beaujean, in 1982, nam zijn zoon Harrie Beaujean de leiding van het bedrijf over. Sindsdien is de onderneming gegroeid en zijn er activiteiten bijgekomen.

Medio 1996 verhuisde de onderneming van Heerlerheide naar de huidige locatie in Hoensbroek.

(Volvo L495 Titan uit februari 1960)

Harrie Beaujean heeft zich in de afgelopen 25 jaar steeds meer gespecialiseerd in zand, lava en klei, hieruit is in 2007 Beaujean Minerals bv ontstaan.

Sinds 2011 is de vierde generatie aan zet, Guido Beaujean voert de directie van H.J. Beaujean BV en wordt administratief ondersteund door zijn beide zussen.Harrie Beaujean voert tot heden de directie van Beaujean Minerals BV.

De tijd heeft niet stilgestaan. Tot op de dag van vandaag is H.J. Beaujean BV een goede partner in al zijn disciplines met een goed geoutilleerd wagen- en machinepark en uitstekende kennis.